Dia… Random Guy #2020

Dia… Random Guy Farah Husain Dia Random Guy Kerana tidak mahu dicop sebagai loser Alina Suffiya bertindak pantas menarik lengan jejaka random untuk diperkenalkan sebagai tunangannya Apa nak buat hanya si random itu saja yang dia nampak ketik

  • Title: Dia… Random Guy
  • Author: Farah Husain
  • ISBN: 9789671192504
  • Page: 185
  • Format: Mass Market Paperback
  • Dia… Random Guy Farah Husain Kerana tidak mahu dicop sebagai loser , Alina Suffiya bertindak pantas menarik lengan jejaka random untuk diperkenalkan sebagai tunangannya Apa nak buat, hanya si random itu saja yang dia nampak ketika itu.Hidup Zariel Amzar yang tenang dan damai tiba tiba seperti menaiki roller coaster di taman tema Ini semua perempuan psiko tu punya pasal Gosip liar mula tersebar dKerana tidak mahu dicop sebagai loser , Alina Suffiya bertindak pantas menarik lengan jejaka random untuk diperkenalkan sebagai tunangannya Apa nak buat, hanya si random itu saja yang dia nampak ketika itu.Hidup Zariel Amzar yang tenang dan damai tiba tiba seperti menaiki roller coaster di taman tema Ini semua perempuan psiko tu punya pasal Gosip liar mula tersebar dan dia diberi tekanan oleh mama tersayang.Suratan atau kebetulan Mereka kini di bawah satu bumbung.Amzar mengambil peluang untuk membalas rasa sakit hati Alina dibuang kerja atas alasan mengurangkan perbelanjaan syarikat You are one heartless man Saya harap Tak saya doakan supaya awak dapat cari semula hati awak yang dah hilang tu Alina You know what, I take back my word You ni bukan gila but downright psycho Go and get a treatment Amzar.Kita hanya merancang Sangka Alin selepas peristiwa itu dia tidak perlu berjumpa Si Random Guy lagi Tapi takdir ada rancangan berbeza dan hidup mereka tidak lagi seperti dulu You ingat you ni tuan puteri ke nak kena berjemput segala Amzar Manalah saya tahu kena tunggu di bawah ni Saya ingat encik ada di atas, saya naiklah Alina Mengenali seorang Amzar, perasaan yang Alina kunci dalam hati, muncul kembali Cik jantung mula berdegup kencang dan cik hati mengedik tak tentu hala Kemunculan Hairi yang cuba mendekati semula Alina, mengundang krisis dalam hati Amzar Apabila Cik Kerani dilayan sedingin salju, dia pula diberi layanan bahu sejuk Menggelabah pula nak memujuk Walaupun mulut kata benci, hati mula menari Isyyy kacau daun betul Si Hairi ni Dah pergi tu, pergi ajelah Siapakah yang berjaya membuka kunci hati Alina Hairi atau Dia Random Guy
    Dia… Random Guy Farah Husain

    • BEST PDF "✓ Dia… Random Guy" || UNLIMITED (E-Book) ☆
      185 Farah Husain
    • thumbnail Title: BEST PDF "✓ Dia… Random Guy" || UNLIMITED (E-Book) ☆
      Posted by:Farah Husain
      Published :2019-08-24T17:01:02+00:00

    One thought on “Dia… Random Guy”

    1. CheesyAwesomeMeltingDroolingWonderfulSweet Amzar and Alin, the main characters are so wonderful and endearing I couldn t really figure out how else to comment Read it and you would know how I felt Farah Husain, I couldn t be happy for your success Congrats

    2. okey sebab ritu aku buat review utk DRG ni lepas amik masa dua minggu baca baru habis, so aku bagi peluang untuk diri aku baca DRG sekali lagi dalam masa dua hari.First of all,Okey Aku tarik balik apa aku review ttg DRG sebelum ni Muahahaha Pembacaan yang memakan masa selama dua minggu mungkin dah bagi bad effect pada DRG sedangkan bila aku baca dalam masa dua hari, my views about DRG is totally change God Shame of me maafkan saya cik puan writer tsk tsk T_TWell, DRG is a fresh and sweet story S [...]

    3. Untuk dilepas kan Rm13,berminat PMwiiiiiii 1.Suka kisah ini,bila dah suka tu kebiasaanya saya akan abaikan je benda2 yg tak berapa disukai sepanjang sesi pembacaan.2.Kisah ni sgt manis rasa mcm larut dalam air gula ngeee tapi berbalik kepada yg di atas.3.Walaupun Amzar ni sweet tapi kekuatan cerita masih pada Alin,segala rasa hati Alin kelukaan Alin dpt dirasai sempat jga lah menitiskan air mata.Suka sgt suka

    4. 3.5 I like this book but not enough to love it Don t get me wrong There s absolutely nothing wrong with this sweet book For me, I think age is finally catching up with me boo hoo I no longer succumb to just mushy2 stories only I need Sejujurnya if I haven t read all those heavy kind of books e.g Hlovate and MJ, I would have been very satisfied with this book A love story between Mr Hottie n So so clerk the lady randomly select the guy n introduced him as her fiance due to uncontrollable urge to [...]

    5. 1.Saya tidak mahu bercerita tentang kemanisannya Kerana seantero telah mengetahui Alina dan Amzar sweet couple.hahaha2.Sekalipun plot ceritanya seperti sudah biasa dibaca, saya tak nafikan tarikan cerita ini disebabkan olahan penulis dengan gaya santai yakni bersahaja.3 Kekuatannya pada saya terletak pada Alina Sepanjang permainan Alin dan Amz, nampaknya berjaya dikuasai oleh Alina Maaf Amzar.Tidak kira di separuh masa pertama atau kedua Anda tewas lol Dah macam pengulas sukan p4 Saya lebih suka [...]

    6. Ok diakui ceritanya manis terlebih sukatan Walau bagaimanapun Cik Pah lebih tertarik kisah mengenai hubungan kekeluargaan dan persahabatan dlm DRY.Mungkin kita tak sedar, suatu ketika dulu kita pernah menggores hati teman, menggelar mereka dengan macam2 gelaran Pada kita just gurauan tapi pada mereka yang digelar mungkin ada yang tak dapat menerimanya Itu yang berlaku kepada Zufa yang cuba berkawan dengan Alina dan Wawa tetapi malangnya Alina menggelar dia dengan bermacam2 gelaran dibelakang Ya [...]

    7. Buku yang diterbitkan 3 tahun sudah.Jangan tanya kenapa aku baru baca Aku pok kang hahaha PSweet Bittersweet.Aku suka Alina walaupun dia annoying.Aku suka Amzar si sos salad.Aku suka the first part, masa awal penulis merungkai hubungan pasang surut Alina Amzar.Yang paling aku suka family bonding, true friendship dalam cerita ini Lakaran yang cukup indah Come hell or high water, they will stand still Together Tapi ya, perasaan suka itu tak sampai mengujakan Mungkin aku ada expectation yang tinggi [...]

    8. 3.5 Pertemuan pertama Amzar dan Alina hanyalah kerana salah faham Alina yang tak mahu digelar looser sebab masih belum berteman di kala umur sudah menjejak 30 an, pantas menarik lengan Amzar yang kebetulan berada di situ untuk mengelak daripada menjadi mangsa sindiran Zufa, musuh tradisinya sejak zaman persekolahan Heh Tapi, si random guy yang dilibatkan dalam masalah ini rupanya bakal adik ipar Zufa Esh.h Kantoi di situ Alina fikir kisah mereka sudah tamat di situ Rupanya tidak Bagaikan sudah t [...]

    9. 18SG.1 Memang kerek to the core Harapkan goatee aje seksi tapi perangai mengalahkan hantu m s 402 Kalau saya nak panggil awak ke biawak ke, itu suka hati sayalah m s 453 Ya Allah, kalaulah membunuh itu bukan satu kesalahan m s 924 Tangan saya dah ringan sangat hendak bagi encik back hand ni m s 925 Amzar tak pernah rasa nak cekik orang macam sekarang ni m s 1136 Damn, kenapa dia rasa macam nak bagi orang makan buku lima sahaja saat ini m s 1757 Sungguhlah ada juga yang mati kena hantuk kepala ke [...]

    10. 3.5 stars Kejap jer dah habis Hehe Kisah yang simple Tak ada yang memeningkan kepala nak fikir dalam dalam Dan smooth jer penceritaan dan plot dia Sangat teratur Membuatkan saya berasa senang hati untuk membacanya sampai habis Tahniah buat penulis Kadang kadang ada cerita simple jer tapi diputarbelit konon konon nak menampakkan unsur suspense ke apa sehingga menjadikan ianya sukar diterima akal at least akal saya Penggunaan Bahasa Inggeris tu pun sangat baik Tak nampak kekok Jarang jarang nak ju [...]

    11. The best love story is when you fall in love with the most unexpected person at the most unexpected time Unknown page 1 of DRG.D DiaRandom Guy by Farah Husain,fondly called DRG by many is a simple yet deliciously sweet love story I Idea yang dikembangkan dengan sempurna A Ada auranya yang tersendiri,membuatkan kita sayang untuk berhenti membaca hingga penamatnya R Relax and enjoy the journey with the sweet couple A Alina Sufiyya ,watak yang banyak kelemahan namun masih mampu memikat si Sexy Goat [...]

    12. yey sudah tamat DIA RAMDOM GUYoh myyy so sweet this story bukan takat kena diabetis lagi dah sampai tahap potong kaki tau kikikikilelaki yg dipilih secara rawak untuk menutup mulut musuhnya di satu majlis reunion mencetuskan pelbagai perkara yang tidak terjangka dek akal fikiran sexy goatee dn cik kerani pantang bejumpa pasti bertekak tapi dlm bertekak2 tu hati x tenteram cerita yg sangat sweet sepanjang membaca buku nie senyum je bahagia je rasa walaupun kadang2 ada juga la rasa sakit hati ngan [...]

    13. Announcement before review N nak jual buku ni for RM7 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM Sangat, sangat best I like Comel sangat cerita ni and sweet tahap sakit gigi p Alina dan Amazar memang polar opposites Sorang arrogant and kerek, sorang lagi caring and sweet Sorang cermat, yang sorang lagi cuai Tapi perbezaan mereka ini sebenarnya membuat mereka sangat serasi bersama Pertemuan pertama mereka sangat random Kerana nak menjaga air muka, Alina declare Amzar itu tunangnya, sedangkan mereka [...]

    14. Sebab sebab saya baca cerita DRG Permulaan pertemuan yang brilliant Menarik seseorang orang tak dikenali untuk jadi tunang on the spot Macam waaa Si sempoi, Alin, dengan pelbagai nicknames Cute moments rasa nak peluk je dua tu I did follow the story from her blogConfuse point Apasal masa dua tu nak kahwin macam tergesa gesa Sehinggakan, watak perempuan blonde tu muncul seperti diada adakan kemudian mati tiba tiba Cliche romantic moments but well, I did not really hate it ms 149, bentam or bentan [...]

    15. Done, nice story,santai dan konflik taklah berat kalau nak ikutkan konflik yg dibawa tu biasalah kan gaduh baik kahwin,tapi cara pengolahan penulis tu agaklah menghiburkan sangat santai dgn bahasa mudah humor pun ada

    16. Wah, memang sweet overdose cerita ni Kisah romantik macam ni lah yang best Dan yang paling penting tiada satu bab pun yang membosankan saya Gaya penyampaian pun santai dan bersahaja Untuk saya, inilah kekuatan naskah ini FH sampaikan kisah Alina Amzar dengan lancar sekali Yang pasti juga, saya takkan mudah lupakan jalan ceritanya Ini bukan buku yang saya baca hari ni, esok lusa dah lupa jalan ceritanya Ehem, memang tak terbayang lah macam mana si Amzar tu menari cha cha.

    17. limauasam 2013 08Oh My sanggup ku tidur jam 4 pagi sebab nak habiskan novel ni thanks to kak Leen, a new friend who was introduce me to this great novel oh my memang senyum sampai telinga ini blog pengarangnya kisah romantic komedi ni benar benar buatkan aku senyum sampai ke telinga Dan setiap bait kata si Alin, hanya wajah Scha Al Yahya yang aku nampak setiap kata dia pertuturan dia, riak nakal dia sejibik macam Oli dalam cerita Jodoh

    18. sy rase novel ni ok je permulaan cam best je bace, lame lame boring sikit sebab sy dapat predict agak jalan ceritanye kekadang rase macam bace novel romance english yang pernah sy bace sebelum ni especially english dialog conversation dalam novel ni lagipun banyak campuran bahasa english dan melayu dalam novel ni banyak betul ni k la, ini pendapat sy je sory kalau terasa

    19. What can I say about this book eh Adik saya kata, it is so sweet sampai leh kena diabetic Well, for me, yeah, this book is sweet tapi taklah sampai kena diabetis HeheheCerita dia santai ada part yang ala ala, keluar mulut naga masuk mulut buaya ada part yang, amboi miang ko nyah Hihihi Tapi tu la kan, kalau dah takdir menentukan jodoh kita, dengan cara apa sekali pun, kita harus menerima dengan redha, biar pun pelbagai rintangan yang perlu dihadapi AchewaAnd one thing, salah satu dari pengajara [...]

    20. Best Alina Suffiya Hakim telah memilih Zariel Amzar secara rambang untuk dikenalkan sebagai tunang nya di suatu majlis untuk menutup mulut Zufazlin Dari hari itu mulalah, peristiwa peristiwa yang mendekatkan diri mereka Akhirnya mereka disatukan Cerita ini mencatatkan perkembangan seorang Alina dari seorang yang ceria, yang suka menggelarkan orang dan yang suka pendam perasaan sehingga dia menjadi seorang isteri yang ikhlas, sabar dan percaya pada suami dan seorang anak yang reda dan belajar mem [...]

    21. Permulaan yg mantap, namun pertengahannya tak sama seperti yg mula dan xmemuncak Idea petik random guy sangat bagus, cuma bila Amzar dah kahwin, rentaknya da slow too much bergaduh n bbrp xxx scene yg sikit lagi nak ter over

    22. Walaupun jalan cerita agak biasa tapi dengan gaya bahasa yang santai membuatkan cerita inii menjadi Sweetfunnymanticd touching

    23. DRG.To be perfectly honest I m about to read the book for the second time Hahaha Ada yang suspens ke dgn ayat to be perfectly honest itu Sorry Anyway Dia Random Guy famously known as DRG to the writer s blog and page followers The book we have been anticipating since its first entry in the writer s blog And we won t anticipate anything if it s not good, right I d been following the story in the blog, i d been burning with curiosity when the writer upped teasers with related songs on her page, i [...]

    24. alkisah DRGdi pagi yang hening, bangun2 tidur je terus terfikir nak pergi cari DRG.rgi usha fb tell a tale.k tgk dkt mane boleh dpt.lepas dikaji dan ditapis, haha Pustaka Minerva menjadi pilihan.ndi dan siap2 bagai terus pergi naik lrt dr ampang ke bandarayampuh kawasan masjid india yang penuh dgn umat manusia yang sudah sibuk mencari baju raya baru seminggu puasa kot dah ramai mcm ape jalan2 sampai jumpa kedai tu, dan nmpak ada DRG dan i was like, yeay ade2 tak sia2 aku jalan dr ampang hoho nam [...]

    25. be honestly, saya sedang baca buku ni buat kali ke2 jalan cerita yang santai, teruja nak menghabiskannya dan tiada istilah bosan untuk membacanya lagi dan lagiwatak alina yang annoying, amzar yang hati beku tapi saya memang suka dengan watak amzar tidak terlalu romance just biasa.Tapi bole membuat pembaca jatuh cinta pertemuan pertama antara amzar dan alina sesuatu yang mengharukan hidup amzar sebagai bachelor yang hot, tiba2 menjadi tunang olok2 kepada alina,dan kehidupan alina yang tenang sete [...]

    26. It took me one week to finish reading it It s not because of bored but there is no excitement nak bace cepat2 or nak tau apa cerita selanjutnye bila stop bace kadang terlupa nak sambung semula.cerita ok je tapi rase mcm tak ade perencah yg menyedapkan bacaan Sweet sugary or cheesy tidak semestinya boleh mbuat pembace teruja.Kebarangkalian terlalu kerap muncul words such as sexy goatie cik jantung sos salad tu yg disturb my reading asyik2 cik jantung dan yg sewaktu dengan nye apa pon tahniah untu [...]

    27. nvel ptama yg sy bca dr pnerbitan idea kreatifl prtama yg berjaya myakinkan sy untuk beli on9 sblum ini sy xberani beli on9 novel ptma yng bila en posmen hntar trus terjah naik atas katil, lompat2 sekejap, sengih2 bnyak, senyum2 pun bnyak kenapa sebab ceritanya awesome

    28. Hana suka sgt DRG serius ckp, mmg gila suka dgn sexy goatee tuheheulang balik baca pun xbosan.g jatuh cinta dgn hero act hana suka lelaki yg bajet2 ni sebab dorg nampak machotahniah kak farah.g superb novel ni so, five stars

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *